Bakos Pincészet Csobánc

A Tapolcát körül ölelő tanúhegyek nemcsak kitűnő kirándulási célpontok, hanem kiemelkedő adottsággal rendelkező szőlő termő területek is.

A bazalt talajon termelt borok egyedi ízvilágát sokáig a   Badacsony hegyhez kötötték, viszont manapság már egyre többen tudják, hogy a „Badacsony eredet megjelölésű” borok köre nem kimondottan csak a Badacsony hegyre szűkül, hanem ugyanúgy  kiváló borokat kóstolhatnak a Badacsonyi borvidékhez tartozó Csobánc-, Gulács, Szent György- és a Tóti hegyeken is.

A Bakos Pincészet 3,5 hektáros birtoka a történelmi Badacsonyi Borvidéken,a Balaton- felvidéki Nemzeti Park területén található. 

A 376 méter magas, 3,42 millió éves bazaltos kihűlt vulkán, a Csobánc-hegy délkeleti oldalán. Félúton a Csobánc várába vezető Kéktúra útvonalon helyezkedik el a birtok.

A pincészet területein a régió kiemelt szőlőfajtái találhatóak meg, mint például az Olaszrizling,  a Szürkebarát, a Furmint, és a Pinot Blanc. 

A Bakos Pincészet központja a szőlőterületen lévő 1822-ben épült boltíves pince, présház, a Csobánc-hegy 17. szám alatt. Kizárólag  a Csobánc- hegyen termett, válogatott, 100%-ban a fajtaszőlőből készülnek prémium minőségű boraink. Hagyományos eljárással, hosszú érlelésre alkalmas, oltalom alatt álló, eredetvédett, terrior borokat készítünk.

Borainkban visszaköszönnek a Badacsonyi Borvidékre és a Tapolcai- medence tanúhegyeire jellemző sós, ásványos, mandulás, virágos jegyek.

Kínálatukban olyan autentikus borok találhatóak meg, melyek hamisítatlanul hordozzák magukban a Csobánc-hegyi terroir ízeket, könnyed eleganciát, és nemességet sugallnak.

A pincénél lehetőség van borkóstolókra, birtoklátogatásra és itt van a  bor értékesítése is.

Hétvégi kirándulások a birtokon, helyi finomsággal, és a borral megtöltött piknik kosárral, pléddel, párnával, evőeszközökkel.