ÉLŐ HAL VÁSÁR
December 19.-án és 22.-én
7 órától 11 óráig
Tapolca, a piaci parkolóban

Ponty:   2000Ft/kg
Amur:   2000Ft/kg
Busa:    1300Ft/kg
Kárász: 1300Ft/kg
Harcsa: 3500Ft/kg

Egyéb kérdéssel forduljon hozzám telefonon
Érdeklődni: 06704010928
Készlet erejéig

Piac

Tapolca város, mint regionális (akkor járási) központ 1969 óta működteti a Piac és Vásárcsarnokot. A piac működtetése szervezetileg az állami tulajdonú Városgazdálkodási Vállalat feladata volt

A társaság jogelődje 1991. augusztus 01-jén kezdte meg működését Árvai és Társa Kereskedelmi Bt. néven. A Bt-t Tapolca Város Önkormányzata kültag és Árvai Ferenc beltag hozták létre, feladata a Városi Piaccsarnok (Tapolca, Bajcsy-Zs. u. 1.) üzemeltetése volt.

1995. december 29-én Árvai Ferenc nyugállományba vonulásával megszüntette a társaságban tagsági viszonyát és adásvétel útján értékesítette a törzsbetétét az újonnan belépő Pimper László Bt. tag részére, mellyel ő lett a Bt. újonnan megválasztott beltagja és egyben ügyvezetője. Ezzel egyidejűleg a társaság neve Vásár Kereskedelmi Bt-re változott.

1996. február 29. hatállyal a társaság neve ismét megváltozott Tapolcai Vásár- és Piac Kereskedelmi Bt-re, tevékenységi köre változatlan maradt.

1996. június 27-én a cég neve Tapolcai Piac Kereskedelmi és Közművelődési Bt. lett.

2001. december 22. napjával a társaság életében ismét változások következtek be. Pimper László nyugdíjba vonulásával az új beltag Rédli Károly lett, és – mint az üzletvezetésre jogosult beltag – átvette az ügyvezetést.

A 226/2001. (X.8.) Kt. számú Képviselő-testületi határozat alapján az alapító Tapolca Város Önkormányzata, mint kültag által korábban létrehozott és bejegyzett Tapolcai Piac Kereskedelmi és Közművelődési Bt. jogutódlással történő megszűnésére és egyben átalakulására került sor. Így a Bt 2002. szeptember 18. hatállyal Tapolca Városi Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vé alakult, melynek kizárólagos 100 %-os tulajdonosa Tapolca Város Önkormányzata.

2004-ben a használtcikk-piac másik telephelyre költözött (Batsányi u. 736. hrsz.).

A Piac és Vásárcsarnok az Egészséges Tapolca, Egészséges Gazdaság a HU11-0012-A1-2013 sz. projekt alapján felújításra került részben önrész, valamint pályázati támogatás keretében 2016.05.02-2017.04.30. megvalósítási időszakban. A támogatás összege:809.384 EUR
A Piac infrastrukturális megújítása és tartalmi fejlesztésének fő céljai a működési feltételek javítása, vonzerejének növelése a vásárlói és termelői kör bővítése és gazdasági szempontból fenntartható pályára állítása volt.  

Városi Piac profilja vegyes: ugyanúgy megtalálható a zöldség- és gyümölcs, mint a ruházati és háztartási cikkek. 
Piac és Vásárcsarnok ügyfélkörét a helyi és környékbeli kereskedők és őstermelők képezik, akik részben jövedelemkiegészítés, részben pedig foglalkozásszerűen (vállalkozóként) végzik a piaci árusítást. A piac területén található üzletek: mozgóhúsbolt, pecsenyesütő, kisállat kereskedés,zöldséges,halsütöde valamint a több mint harminc éve múlttal rendelkező lángos sütöde.. 
 A piacon napi árusítást folytató kereskedők és őstermelők választhatnak, hogy napi jegyet fizetnek, vagy éves szerződést kötnek.  Egyes, kereskedők évek óta újra és újra szerződést kötnek, fenntartva régi árusítási helyüket. A bérleti szerződés határozatlan, illetve határozott időre szólhat. Ebből kifolyólag vannak egész évben vagy az év bizonyos hónapjaiban árusítók, illetve szezonális termékeket – úgymint palánta, virág- és, koszorú, fenyőfa – értékesítők. 
A partnerek esetlegesen felmerülő problémái a piacon alkalmazott kollégák közreműködésével a helyszínen kezelhetők. Ez tükrözi, hogy az évek során szoros partnerkapcsolat alakult ki, mely kapcsolat bizalmat kelt a vásározókban társaságunk iránt, és így évről évre fenntartják maguknak a már megszokott és bejáratott piaci pozíciójukat.