A Tapolcát körül ölelő tanúhegyek nemcsak kitűnő kirándulási célpontok, hanem kiemelkedő adottsággal rendelkező szőlő termő területek is.
A bazalt talajon termelt borok egyedi ízvilágát sokáig a Badacsony hegyhez kötötték, viszont manapság már egyre többen tudják, hogy a „Badacsony eredet megjelölésű” borok köre nem kimondottan csak a Badacsony hegyre szűkül, hanem ugyanúgy kiváló borokat kóstolhatnak a Badacsonyi borvidékhez tartozó Csobánc-, Gulács, Szent György- és a Tóti hegyeken is.
Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a Szent György- hegy a kisebb és nagyobb minőségi pincészetek és borászatok megjelenésével.
A Bencze birtokot 2011-ben alapították a Szent György-hegyen. Majd 2013-ra érte el végleges, 18 hektáros méretét.
Fő céljuk, hogy a rég elfeledett szőlőfajtákat újra felfedezzék. Így a két fő szőlőfajtájuk, a Rajnai Rizling és a Pinot Noir mellett Furminttal, Kéknyelűvel, Hárslevelűvel és Bakatorral is foglalkoznak.
Úgy gondolják, hogy a lehető legkevesebb beavatkozással őrizhetik meg igazán a szőlő igazi karakterét, energiáját, a terroirt.
Már a kezdetektől organikusan dolgoztak a szőlőben, de 2014-től biodinamikusan művelik területeiket.
A 2018-as évjárattól nem derítik, nem szűrik boraikat, és emellett teljesen elhagyták a kénhasználatot is.