Diófás Présház

Álom a szőlőhegyen. A Szászi Birtok felújított présházai gyönyörű környezetben, a Szent György-hegy déli oldalán találhatóak. Minden házból kilátás nyílik Szigligetre, a Badacsonyra, és még a Balaton vizének kékje is felsejlik a távolban.

Tapolcától 6 km-re, Szigligettől 5 km-re és  Badacsonytól is csupán 8 km-re található a DIÓFÁS PRÉSHÁZ a Szent György- hegyen.
A térség települései ismertek a csendről és a nyugalomról, mely egész évben biztosítja a pihenést az ide érkező vendégeknek. 

Azok számára, aki aktív pihenésre vágynak, számtalan lehetőség nyílik, többek között a környező tanúhegyeken túrázni, akár önállóan, akár szervezett túrán részt venni, felkeresni a közeli Arborétumokat, vagy a Balaton- felvidéki Nemzeti Park látogatóközpontjait, köztük a Tapolcán található tavasbarlangot is. (ajánljuk, hogy előre foglaljanak jegyet, hogy biztosan bejussanak!) Aki pedig érdeklődik a vízi élőlények után, akár vízi túrán is részt vehet.

Az elvarázsolt présház a diófák árnyékában. A présházban három különálló szoba található, melyből kettő franciaágyas.
A présház konyhája teljesen felszerelt, így az önellátás könnyen megoldható. Télen kandalló gondoskodik a romantikáról… és a melegről természetesen. 

A szőlők ölelésében a kertben étkezve a Balaton, Badacsony és Szigliget tárul vendégeink elé.

A Szászi birtoktól gyalog 9 percre található. 2-6 személy részére ajánljuk, teljesen felszerelt konyhával és egy palack Szászi borral a hűtőben.

Felszereltség és eszközök a présházban: törölköző, ágynemű, hajszárító, főzőeszközök, kávéfőző, WIFI, vaskályha