Hobbit Présház

Tapolcától 6 km-re, Szigligettől 5 km-re és  Badacsonytól is csupán 8 km-re található a HOBBIT PRÉSHÁZ a Szent György- hegyen.
A térség települései ismertek a csendről és a nyugalomról, mely egész évben biztosítja a pihenést az ide érkező vendégeknek. 

Azok számára, aki aktív pihenésre vágynak, számtalan lehetőség nyílik, többek között a környező tanúhegyeken túrázni, akár önállóan, akár szervezett túrán részt venni, felkeresni a közeli Arborétumokat, vagy a Balaton- felvidéki Nemzeti Park látogatóközpontjait, köztük a Tapolcán található tavasbarlangot is. (ajánljuk, hogy előre foglaljanak jegyet, hogy biztosan bejussanak!) Aki pedig érdeklődik a vízi élőlények után, akár vízi túrán is részt vehet.

Álom a szőlőhegyen. A Szászi Birtok felújított présházai gyönyörű környezetben, a Szent György-hegy déli oldalán találhatóak. Minden házból kilátás nyílik Szigligetre, a Badacsonyra, és még a Balaton vizének kékje is felsejlik a távolban. Tökéletes hely a kikapcsolódásra messze a világ zajától.

A meghitt cottage-jellegű épület mesés panorámával a Szigligeti-öböltől egészen a Csobánc vulkáni kúpjáig várja a pihenni vágyókat. A zsalugáteres íves ajtó és ablakok és a kővel kirakott külső megjelenés már ráhangolja az ide érkezőket a hely romantikájára. A meghittséget nyújtó kandalló, tetőtéri hálószobák és teljesen felszerelt konyha mind a feltöltődést biztosítják.

2-4 személy számára kényelmes présház, egy palack Szászi borral a hűtőben.

Felszereltség és eszközök: törölköző, ágynemű, hajszárító, főzőeszközök, kávéfőző, hűtő-fűtő klíma, WIFI, kandalló