Killer Pincészet

A Tapolcát körül ölelő tanúhegyek nemcsak kitűnő kirándulási célpontok, hanem kiemelkedő adottsággal rendelkező szőlő termő területek is.

A bazalt talajon termelt borok egyedi ízvilágát sokáig a   Badacsony hegyhez kötötték, viszont manapság már egyre többen tudják, hogy a „Badacsony eredet megjelölésű” borok köre nem kimondottan csak a Badacsony hegyre szűkül, hanem ugyanúgy  kiváló borokat kóstolhatnak a Badacsonyi borvidékhez tartozó Csobánc-, Gulács, Szent György- és a Tóti hegyeken is.

A Szent György-hegy a kisebb-nagyobb minőségi pincészeteivel, borászataival egyre nagyobb népszerűséget élvez. Huszonöt éve dolgozik ezen a bazaltorgonák alatt, a Balaton- felvidéki Nemzeti Park területén, kéthektáros birtokon a Killer Pincészet.

Fő tevékenységük az általuk ökológiai módon, vegyszermentesen termelt szőlő feldolgozása minőségi borokká. Készítenek mustot, ecetet és verjust is.

Környezetkímélő módon készült termékeik minőségét a Balaton Felvidéki Nemzeti Parki Termék védjegy garantálja. Foglalkoznak még gyógynövények termesztésével, melyeket szörpökben, teákban, tinktúrákban kínálnak.

A területükön lévő vegyszermentes gyümölcsökből különböző lekvárokat, befőtteket, chutneykat készítenek. A termékekben mesterséges tartósítószert és adalékanyagokat nem használnak.

Eszméjük, hogy az általunk használt terület természetes működését megóvják, ám adottságait, lehetőségeit a legjobban felhasználják az újabb és újabb finomságok előállításához!

A birtok közepén, szőlővel körbevéve található hangulatos borospincéjük, panorámás kilátással a Balatonra, Badacsonyra és a Szigligeti várra. Az exkluzív belső terem télen fűthető, nyáron hűvös, csendes, távol a zajoktól. Ez az év nagy részében látogatható. Széles italkínálattal, vendégváró falatokkal, és különleges, egyedi szórakozási lehetőséggel ide várják a  betérő vendégeket!

Családi, munkahelyi, baráti csoportoknak (minimum 6 fő) egész évben kínálnak előzetes egyeztetés alapján tematikus borkóstoló esteket hideg-meleg ételekkel, valamint exkluzív borvacsorákat is.  Kérje személyre szabott ajánlatukat!

A helyiségek mozgáskorlátozottak számára is használhatóak.

Parkolási lehetőség a pince mellett közvetlenül, saját parkolóban.