A Tapolcát körül ölelő tanúhegyek nemcsak kitűnő kirándulási célpontok, hanem kiemelkedő adottsággal rendelkező szőlő termő területek is.
A bazalt talajon termelt borok egyedi ízvilágát sokáig a Badacsony hegyhez kötötték, viszont manapság már egyre többen tudják, hogy a „Badacsony eredet megjelölésű” borok köre nem kimondottan csak a Badacsony hegyre szűkül, hanem ugyanúgy kiváló borokat kóstolhatnak a Badacsonyi borvidékhez tartozó Csobánc-, Gulács, Szent György- és a Tóti hegyeken is.
Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a Szent György- hegy a kisebb és nagyobb pincészetek, borászatok megjelenésével.
Szokták mondani, ha ismered a bort, ismered a gazdát is. A bor minősége egyenes arányban van a gazda emberi minőségével.
A bor minősége soha nem magától értendő eredménye egy borászati eljárásnak, a borkészítés módját is a jellem hatja át.
A bor nem csak a terület, kézi és hagyományos (vagy technikai) eszközök alkotása, sokkal inkább szívből jövő üzenet.
Ez teheti csak és kizárólag egyedivé, ettől annyira szép, teremtő aktus a borkészítés. Amit Önnek, Neked ajánlok fel.
Bővebb tájékoztatást a honlapunkon találnak.
Tisztelettel:Nagy Attila borosgazda és felesége Nagy Ágnes őstermelő