Szabó Pince

A Tapolcát körül ölelő tanúhegyek nemcsak kitűnő kirándulási célpontok, hanem kiemelkedő adottsággal rendelkező szőlő termő területek is.

A bazalt talajon termelt borok egyedi ízvilágát sokáig a   Badacsony hegyhez kötötték, viszont manapság már egyre többen tudják, hogy a „Badacsonyi eredet megjelölésű” borok köre nem kimondottan csak a Badacsony hegyre szűkül, hanem ugyanúgy  kiváló borokat kóstolhatnak a Badacsonyi borvidékhez tartozó Csobánc-, Gulács, Szent György- és a Tóti hegyeken is.

A Szabó Pincénél szeretettel várják kedves vendégeiket, a több mint 110 éves borospincébe. Kedves kiszolgálás, sok történet és finom borok várják az érdeklődőket.

Telefonos egyeztetés alapján a teljes körű borkóstolót finom ételekkel, és Csobánc túrával párosíthatják. Választani lehet hideg, illetve kemencés vacsora között is. Kemencés vacsorában finom húsokat sütnek, az édes borainkhoz süteményt kínálnak.

Igény szerint meglátogathatják a pincéiket, szőlőiket a Csobáncon, ahol vendégeik láthatják a helyet, ahonnét gyönyörű panoráma nyílik a Káli-medencére.

Látogasson el hozzájuk, és megígérik, hogy nem fognak csalódni. Szívük-lelkük, valamint rengeteg munkájuk van abban a borban, amit kóstolni fognak!