Tibor Pince

A Tapolcát körül ölelő tanúhegyek nemcsak kitűnő kirándulási célpontok, hanem kiemelkedő adottsággal rendelkező szőlő termő területek is.

A bazalt talajon termelt borok egyedi ízvilágát sokáig a   Badacsony hegyhez kötötték, viszont manapság már egyre többen tudják, hogy a „Badacsony eredet megjelölésű” borok köre nem kimondottan csak a Badacsony hegyre szűkül, hanem ugyanúgy  kiváló borokat kóstolhatnak a Badacsonyi borvidékhez tartozó Csobánc-, Gulács, Szent György- és a Tóti hegyeken is.

Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a Szent György- hegy a kisebb és nagyobb minőségi pincészetek és borászatok megjelenésével.

Gazdaságuk a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén, Szent György-hegy derekán található.

Családjuk hagyományait követve, lépésről-lépésre haladva hoztak létre egy nagyon szép fekvésű 3 hektáros ökológiai gazdálkodást.

Filozófiájuk a kezdetektől 1994 óta a természetes, minden vegyszertől mentes szőlő és bor készítése, a termés mennyiség visszafogásával elérhető prémium minőségben.

Boraikat, a termőhelyük egyedi ízvilága (terroir) és harmónia jellemzi, amit a természetes élesztők segítségével történő erjesztéssel és tölgyfahordós érleléssel érnek el.

Vásárlóik visszajelzéséből tudják, hogy nagyra értékelik az adalék- és vegyszermentes, egészséges és finom boraikat. Törekednek arra, hogy minél többen megismerhessék az emberléptékű, kézműves módon készült borokat. Szívügyük, hogy megmutassák, az így készült bor amellett, hogy egészséges, íze és aromája páratlan.

Palackos termékeik: Olaszrizling, Szürkebarát, Szürkebarát rozé, Cabernet Sauvignon. Valamint Cabernet Sauvignonból készült pálinka.