Tóth Családi Pincészet

A Tapolcai- medence vulkanikus hegyei közül a legkevésbé a Haláp-hegy ismert főleg, ha borról van szó. Pedig, hajdanán ugyanolyan szép formája volt, mint a Szent György-, a Csobánc vagy a Badacsony hegynek.

Sajnos a bányászat maradandó nyomot hagyott és átformálta a hegyet.Ezzel szemben, a szőlőtermesztés itt is egyre nagyobb hangsúlyt kap.

A Tóth Családi Pincészet a Balaton-felvidéki borvidéken, Zalahaláp településen a Haláp-hegy lábánál található. Termőterületük közel 3 hektáron terül el, melyeken 8 különböző fajta szőlőt termesztenek.

A család generációk óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. Területeik nagysága és fajtaválasztékuk az évek során folyamatosan szélesedett, pincészetük kiépült, fejlődött.

Borospincéjükben a hagyományos, hordóban erjesztett és érlelt borok mellett megtalálható a modern, acél és saválló tartályokban történő érlelés is.

Folyamatosan ügyelnek a minőségre és fogyasztóik igényeire. Borkóstolók, borvacsorák keretein belül finom haláp-hegyi borokkal várnak mindenkit szeretettel.