Trio Pince

A Tapolcát körül ölelő tanúhegyek nemcsak kitűnő kirándulási célpontok, hanem kiemelkedő adottsággal rendelkező szőlő termő területek is.

A bazalt talajon termelt borok egyedi ízvilágát sokáig a   Badacsony hegyhez kötötték, viszont manapság már egyre többen tudják, hogy a „Badacsonyi eredet megjelölésű” borok köre nem kimondottan csak a Badacsony hegyre szűkül, hanem ugyanúgy  kiváló borokat kóstolhatnak a Badacsonyi borvidékhez tartozó Csobánc-, Gulács, Szent György- és a Tóti hegyeken is.

A Trio Pince a Badacsonyi borvidéken, Diszelben működő családi pincészet.

A Tapolcai-medence keleti szélén található Hajagos-hegyen, elsősorban a Badacsonyi borvidékre jellemző hagyományos, és az itt nemesített helyi szőlőfajtákat termesztik, és azokból készítik boraikat.

Céljaik között szerepel a helyi fajtákon keresztül a Badacsonyi borvidék megismertetése a fogyasztókkal, amely értékeit tekintve Magyarország borvidékei között egyedülálló.

A termelésben szerepet vállaló két generáció, együttműködve jól kiegészíti egymást, ezzel elősegítve a különböző korosztályt képviselő vendégekkel való jó kommunikációt.
A szakmai tevékenység keretén belül lehetőséget teremtve a Tapolcai-medence szőlő és borkultúrájának megismertetésére, valamint a kulturált borfogyasztás elősegítésére.