Tapolca Tópart Fesztivál

Április utolsó hétvégéjén ismét megtelt élettel a tapolcai Malom-tó partja, ekkor került sor ugyanis a 2023-as Tapolca Tópart Fesztiválra. Az idei tavaszi fesztivál különlegessége, hogy a már megszokott programok mellett Szabadtéri Expo formájában mutatkoztak be a Tapolca és környékbeli régió kézműves kiállítói és alkotói. Volt néptánc, ének, zene és közös főzés a hagyományok jegyében, de bemutatkoztak olyan kuriózumok is, mint a miniatűr gőzgép kiállítás. A látogatókat az idén négynaposra bővült esemény során hangulatos tóparti koncertek, kertmozi, és az elmaradhatatlan népi- gasztro- és kézműves sétány színes forgataga várta. Nagyon népszerűek voltak az interaktív gyermekkoncertek, az örömdobolás és a bábszínház, de a már megszokott hagyományőrző fajátékok és faműves foglalkozás is sok érdeklődőt vonzottak. A Csermák József Rendezvénycsarnok munkatársai idén a Tourinformmal közösen szervezték meg a tavaszi fesztivált.

Városi Gyermeknap

A hagyományokhoz híven a hivatalos gyermeknapot követő hétvégén, június 3-án került sor Tapolcán a méltán népszerű Városi Gyermeknapra, aminek idén is a Tapolcai strandfürdő adott otthont.

XVIII. Oviolimpia

A Csermák József Rendezvénycsarnok már tizennyolcadik alkalommal adott otthont május 17-én az óvodások népszerű sportvetélkedőjének, az Oviolimpiának.

Juhász Judit átveszi a legjobb sportolónak járó díjat.

Sport Díjátadó Ünnepség

Idén új helyszínen, a Tamási Áron Művelődési Központban rendeztük meg a legjobb sportolóknak járó kitüntetéseket felsorakoztató Sport Díjátadó Ünnepséget.