XVIII. Oviolimpia

A Csermák József Rendezvénycsarnok már tizennyolcadik alkalommal adott otthont május 17-én az óvodások népszerű sportvetélkedőjének, az Oviolimpiának. A tapolcai óvodák már hetekkel az esemény előtt megkezdték a felkészülést. A versenyen mind az öt tapolcai óvoda részt vett: a Szent Erzsébet Óvoda, a Tapolcai Kertvárosi Óvoda, illetve annak tagintézményei: a Barackvirág, Hársfa, és Szivárvány Tagintézmények. A közös bemelegítést a csapatok már jól bevált ügyességi sor-és váltóversenyei követték. A lelátókat az óvodákból érkező gyermekek és kísérőik töltötték meg, akik hangos tapssal és kiáltással buzdították társaikat. A szurkolók idén is kitettek magukért, saját készítésű transzparensekkel, színes papírokkal vonultak ki a lelátókra. A programot egy közös mozgásos zenés feladat zárta. A sportesemény végén a résztvevő csapatok oklevelet, serleget, müzliszeletet és egyedileg készített kerámia érmet vihettek haza emlékbe.

Városi Gyermeknap

A hagyományokhoz híven a hivatalos gyermeknapot követő hétvégén, június 3-án került sor Tapolcán a méltán népszerű Városi Gyermeknapra, aminek idén is a Tapolcai strandfürdő adott otthont.

Tapolca Tópart Fesztivál

Április utolsó hétvégéjén ismét megtelt élettel a tapolcai Malom-tó partja, ekkor került sor ugyanis a 2023-as Tapolca Tópart Fesztiválra.

Juhász Judit átveszi a legjobb sportolónak járó díjat.

Sport Díjátadó Ünnepség

Idén új helyszínen, a Tamási Áron Művelődési Központban rendeztük meg a legjobb sportolóknak járó kitüntetéseket felsorakoztató Sport Díjátadó Ünnepséget.