EGÉSZSGÜGYI PROTOKOLL COVID- 19 Csermák József Rendezvénycsarnok

A protokoll bevezetéséről és alkalmazásáról a vezető rendezvényszervező köteles gondoskodni, az ügyvezető feladata a megvalósítást ellenőrizni. 

A CSARNOK LÁTOGATÁSA.

1.1 A Csarnokot kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató személy látogathatja, lehetőség szerint a védőtávolság megtartása mellett. A Csarnok működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vegyen részt. A dolgozó köteles a vezető rendezvényszervezőt értesíteni, ha koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.
1.2 A Csarnokot mindenki saját felelősségre használja. Belépéskor felelősséget vállal a központi, illetve üzemeltető (Rendezvénycsarnok) által meghatározott járványügyi előírások, határozatok betartására, betartatására vonatkozóan.
1.3 Csarnokba lépéskor azonnali kézfertőtlenítés a kihelyezett szenzoros, érintés nélküli kézfertőtlenítővel.
1.4 Edzések alkalmával mindenki a számára kijelölt öltözőt köteles használni.
1.5 A Csarnok területén, termében (VIP) lehetőség szerint gondoskodni kell a látogatók lazább elhelyezéséről. Javasolt a távolságtartás (1,5 m), illetve az orr- szájmaszk használat.
1.6 Az edzésekre, foglalkozásokra gyermekeket kísérő szülők, hozzátartozók a csarnok előtt várakozzanak.
1.7 A hétközi és hétvégi bajnoki meccsek zárt kapuk mögött zajlanak, a nézők kizárásával. A rendezvénycsarnokban, a versenyhelyen csak az erre rendszeresített “Zártkapus mérkőzés résztvevői” személyek lehetnek jelen. A szervező egyesület erről köteles tájékoztatni az ellenfél csapatát is.
1.8 A járványhelyzet fokozódása esetén, az egyes programon való részvétel (pl.: Magyar Kézilabda Szövetség) által szervezett, a csarnokban való tartózkodás az alapvető higiénés szabályok betartatása mellett további intézkedések bevezetésével (hőmérséklet mérés, maszk használat) egészülhet ki, melyről a Csarnok látogatója a honlapról, a Csarnok bejáratánál kifüggesztve értesülhet. Az érintettek a módosult szabályokat kötelesek betartani.

 1. EGÉSZSÉGÜGYI SZEMPONTBÓL BIZTONSÁGOS KÖRNYEZET KIALAKÍTÁSA
  2.1 A Csarnok bejáratánál vírusölő hatású kézfertőtlenítőt kell biztosítani, annak használatára fel kell hívni a figyelmet. Az intézménybe érkezéskor, az erre kijelölt helyiségben, öltözőben (12.sz.) minden belépő alaposan mosson kezet vagy fertőtlenítse a kezét (a gyerekek esetében inkább javasolt a szappanos kézmosás).
  2.2 A 431/2020 (IX.8) 1.§ Kormányrendelet alapján a Csarnok mindenkori portásának kötelező a száj és az orr eltakarása.
  2.3 A szociális helységekben biztosítani kell a szappanos kézmosási lehetőséget, melyet vírusölő hatású kézfertőtlenítési lehetőséggel kell kiegészíteni. Kéztörlésre papírtörlők biztosítása szükséges.
  2.4 Kiemelt figyelmet kell fordítani az alapvető higiénés szabályok betartására. Fokozottan ügyelni kell a Csarnok tisztaságára, a napi programokhoz igazítva a többszöri fertőtlenítő takarítás (termekben, a folyosókon és a szociális helységekben) elvégzésére.
  2.5 A fertőtlenítő takarítás során kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a kézzel gyakran érintett felületek (ilyenek az asztalok, székek, az ajtó-, ablakkilincsek, korlátok, villany- és egyéb kapcsolók, informatikai eszközök, mosdók csaptelepei stb.) valamint a padló és a mosható falfelületek vírusölő hatású szerrel fertőtlenítésére kerüljenek.
  2.6 A takarítást, fertőtlenítést úgy kell megszervezni, hogy a Csarnok látogatóinak, dolgozóinak egészségét ne veszélyeztesse. A takarítást végző dolgozók részére a felhasznált szernek megfelelő védőeszköz biztosítása és azok viselése szükséges.
  2.7 Zárt térben a kórokozók koncentrációjának csökkentése érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani a folyamatos vagy rendszeres, fokozott intenzitású természetes szellőztetésre. A helyiségek ablakát időjárás és környező forgalom függvényében lehetőség szerint nyitva kell tartani.
 1. TEENDŐK BETEG SZEMÉLY ESETÉN
  3.1 Amennyiben felmerül a COVID-19 fertőzés gyanúja, fontos, hogy az érintett személy háziorvosának értesítése megtörténjen. A háziorvos, illetve a kezelőorvos jogosult a COVID-19 fertőzés gyanújára vonatkozóan nyilatkozni.

 Kelt.: Tapolca, 2020. október 30.

Felelős: Horváth Dorothy – vezető rendezvényszervező
             Rédli Károly – ügyvezető

Városi Gyermeknap

A hagyományokhoz híven a hivatalos gyermeknapot követő hétvégén, június 3-án került sor Tapolcán a méltán népszerű Városi Gyermeknapra, aminek idén is a Tapolcai strandfürdő adott otthont.

XVIII. Oviolimpia

A Csermák József Rendezvénycsarnok már tizennyolcadik alkalommal adott otthont május 17-én az óvodások népszerű sportvetélkedőjének, az Oviolimpiának.

Tapolca Tópart Fesztivál

Április utolsó hétvégéjén ismét megtelt élettel a tapolcai Malom-tó partja, ekkor került sor ugyanis a 2023-as Tapolca Tópart Fesztiválra.