Kultúra a kirakatban

A Magyar Kultúra Napja közeledtével, a jelenlegi járványveszélyes időszakban sem szeretne lemondani kultúraközvetítő szerepéről a Tamási Áron Művelődési Központ.

A mostani helyzetben is szeretnénk a jeles napról megemlékezni, mondta el lapunknak Barczáné Tóth Boglárka az intézmény vezetője. – Tesszük ezt a rendelkezésünkre álló csatornákon keresztül, hiszen a megváltozott körülmények között még fontosabb a kultúraközvetítő szerepünk. Az intézmény bejáratánál ezért egy „KultúrKirakattal” készülünk, január 22-én 20 órakor pedig az intézmény Facebook oldalán Berecz András mesemondó 2016- as műsorát ismételjük meg. Azt szeretnénk elősegíteni, hogy a kultúra továbbra is a mindennapok szerves része legyen városunkban- hangsúlyozta az igazgató. /tl/

 

 

Városi Gyermeknap

A hagyományokhoz híven a hivatalos gyermeknapot követő hétvégén, június 3-án került sor Tapolcán a méltán népszerű Városi Gyermeknapra, aminek idén is a Tapolcai strandfürdő adott otthont.

XVIII. Oviolimpia

A Csermák József Rendezvénycsarnok már tizennyolcadik alkalommal adott otthont május 17-én az óvodások népszerű sportvetélkedőjének, az Oviolimpiának.

Tapolca Tópart Fesztivál

Április utolsó hétvégéjén ismét megtelt élettel a tapolcai Malom-tó partja, ekkor került sor ugyanis a 2023-as Tapolca Tópart Fesztiválra.